Επειδή ξέρουμε ότι πολλά από τα προβλήματα του νησιού μας θα λυθούν μετά από πάρα πολλά χρόνια. (Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε αίτηση, να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου, και να περιμένουμεεεεε......)

Τι θα λέγατε να μαζευόμασταν όσοι αγαπάμε την Κέρκυρα; Όσοι δεν ενδιαφερόμαστε για ψήφους, ούτε να ακούμε να μας λένε "ευχαριστώ", ούτε να βγαίνουμε στα κανάλια να διαφημίζουμε τα κατορθώματά μας, ούτε να τυπώνουμε φυλλάδια με τα έργα μας. Απλά, όσοι αγαπάμε την Κέρκυρα. Κάποια απογευματάκια, κάποια σαββατοκύριακα.
  • Να παίρναμε τον κουβά με την άσφαλτο ή το τσιμέντο, και να μπαζώναμε επικίνδυνες λακκούβες.
  • Να κόβαμε κάποιες βατσουνιές από κάποια ΜΝΗΜΕΙΑ.
  • Να βάφαμε κάποιους τοίχους που είναι γεμάτοι γκράφιτι (μετά από συνεννόηση με τους -αναίσθητους- ιδιοκτήτες βέβαια).
  • Να περνούσαμε κάποια σκουριασμένα παγκάκια με μίνιο και μπογιά.
  • Να σκεφτόμασταν τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εθελοντικά, προκειμένου να υποκαταστήσουμε τους καημένους και αναντικατάστατους υπευθύνους, που κάθονται στις καρέκλες τους και πληρώνονται, μαζεύοντας από εμάς τα κορόιδα αιτήσεις και αριθμούς πρωτοκόλλου, τα οποία ξέρουν καλά να θέτουν στα... αρχεία τους!
Τι θα λέγατε;

Μία σχετική εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, είναι αυτή των KANTOUNISTAS. Μακάρι να δούμε τέτοιες ομάδες να μεγαλώνουν, να δραστηριοποιούνται, και να μένουν μακριά από τους πολιτικούς (και οι πολιτικοί μακριά από αυτές).