Παρόλο που η Κέρκυρα εντάχθηκε στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, ωστόσο τα περισσότερα κτίρια της πόλης είναι βρώμικα και μουντζουρωμένα!
Εδώ δεν θα αναζητήσουμε τα αίτια που ωθούν αυτούς που μουντζουρώνουν τα κτίρια να ασχημίζουν την πόλη μας. Αυτό το αφήνουμε σε άλλους ειδικότερους. Εδώ θα αναζητήσουμε λύσεις!
Και η λύση είναι μία: Να κατανοήσουμε ότι πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που θα μουντζουρώνουν τα κτίρια, οπότε εμείς οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για… ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΑ, με το πινέλο στο χέρι!!
Μια καλή ιδέα θα ήταν να επιφορτιστεί η Δημοτική Αστυνομία να καταγράφει τα μουντζουρωμένα κτίρια. Θα μπορούσε κατόπιν να αφήνει ένα επίσημο σημείωμα στους ιδιοκτήτες, με το οποίο θα τους τάζει μια λογική προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν να εξαφανίσουν κάθε βρωμιά από τους τοίχους τους. Θα μπορούσε να υπάρχει και σχετική επιχορήγηση ή βοήθεια από τον Δήμο ή το Κράτος προς τους πολίτες για αυτό το σκοπό. Αν παρέλθει αυτή η προθεσμία, οι πολίτες να πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο. Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική ρήτρα για όσα κτίρια επιχορηγούνται για αναπαλαίωση, να υπάρχει η ειδική ευθύνη των ιδιοκτητών τους να καθαρίζουν και να βάφουν άμεσα τα κτίρια αυτά όταν τα βρίσκουν μουντζουρωμένα.
Βεβαίως θα πρέπει να διατηρούνται πάντοτε καθαρά τα Δημόσια Κτίρια, δίνοντας το "καλό παράδειγμα".








Κατόπιν θα μπορούσαμε να κηρύξουμε επίσημα χώρους στους οποίους να επιτρέπεται ελεύθερα το γκράφιτι και κάθε είδους μουντζούρα!
Να, για παράδειγμα ο μεγάλος τοίχος έξω από το Έκτο Δημοτικό σχολείο στην οδό Κύπρου, στην Γαρίτσα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον τοπο τον αγαπουν μονο οι πολιτες οχι οι πολιτικοι ο καθενας απο εμας θα πρεπει μονος του να βοηθησει τον τοπο του για να υπαρχει και για να μην μασ τον ξεπουλησουν

ΚΕΡΚΥΡΑ SOS είπε...

Διαφωνώ μαζί σας. Τον τόπο αυτό ΔΕΝ τον αγαπάμε εμείς οι πολίτες του. Η συντριπτική πλειοψηφία κοιτάζει απλά να κάνει την δουλειά της. Έχουμε καταντήσει την Κέρκυρα, αντί για παγκόσμιο μνημείο της Ουνέσκο, να είναι ένα απέραντο πάρκινγκ-μάντρα από αυτοκίνητα, γιατί Θέλουμε όλοι να παρκάρουμε όσο πιο κοντά στο σπίτι μας γίνεται. Βλέπουμε τον διπλανό μας να ρημάζει τον τόπο (σκουπίδια, γκράφιτι, αυθαίρετα κτίρια κλπ) αλλά δεν λέμε τίποτα για να μην γίνουμε κακοί. Τα περιμένουμε όλα από τους πολιτικούς. Δηλαδή: τα θέλουμε όλα έτοιμα και σερβιρισμένα. Έχουμε καταντήσει οι μεγαλύτεροι ωχαδελφιστές. Δεν αγαπάμε τον τόπο μας αγαπητέ μου. Η λέξη "αγάπη" για τον τόπο μας, στα χείλια μας, έχει απαξιωθεί και ἒυτελιστεί.