Όλοι οι Κερκυραίοι αισθανόμαστε θλίψη για το πανέμορφο Δημοτικό Θέατρο που είχαμε και το οποίο κατεδαφίσαμε, χτίζοντας στην θέση του ένα άσχημο "κουτί".

Και όλοι μας ελπίζουμε, πως κάποτε, με χρόνια με καιρούς, τα δισέγγονά μας θα το ξαναχτίσουνε.
Το Δημοτικό Θέατρο μπορεί να ξαναχτιστεί όπως ήταν παλιά. Ακόμα και αν αρχίσει να χτίζεται σε 30 χρόνια από σήμερα, και πάλι προς όφελος του τόπου θα είναι. Για να γίνει όμως οτιδήποτε έστω και σε μελλοντικές δεκαετίες, θα πρέπει από σήμερα εμείς επίσημα να το ζητήσουμε και να γίνει επίσημο ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ:
1. Θέλουμε το παλιό μας Δημοτικό Θέατρο; Το θέλουμε. Άρα πρέπει να έχουμε το θάρρος και την τιμιότητα να το πούμε και να το φωνάξουμε δυνατά!!
2. Ήδη υπάρχει ένας Σύλλογος με σκοπό του την Αναβίωση του Δημοτικού μας Θεάτρου. Άρα υπάρχουν κάποιες φωνές, στις οποίες όμως πρέπει να προστεθούν και οι φωνές όλων μας, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας!
3. Μπορεί να δημιουργηθεί ένας επίσημος λογαριασμός από τον Δήμο, και μία σχετική Επιτροπή του Δήμου, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων και μελετών για αυτό τον σκοπό. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ευχαρίστως θα προσέφεραν τον οβολό τους και ό,τι άλλο μπορούν για την πραγματοποίηση αυτού του τοπικού μας "ονείρου".
4. Θα μπορούσαμε να κάνουμε εκδηλώσεις και συναυλίες με την βοήθεια και των Φιλαρμονικών, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων και την ενδυνάμωση του κοινού μας σκοπού.
5. Και σε 50 χρόνια να μαζέψουμε τα χρήματα για την επανακατασκευή του Θεάτρου, κέρδος για τον τόπο θα είναι!
6. Για να συντηρείται αυτός ο σκοπός στις συνειδήσεις όλων μας, θα πρέπει οι φορείς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να το υπενθυμίζουν συνεχώς.

3 σχόλια:

stamatios giannikis είπε...

Κάθε εποχή οφείλει να παράγει τα δικά της δημιουργήματα και όχι να εμένει στις δόξες του παρελθόντος.

ΚΕΡΚΥΡΑ SOS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι κάθε εποχή οφείλει να παράγει τα δικά της δημιουργήματα. Ωστόσο κάθε τόπος έχει την ιστορία του και την ταυτότητά του τα οποία πρέπει να είναι σεβαστά από κάθε εποχή. Το γεγονός ότι η παλιά πόλη της Κέρκυρας κηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, έρχεται να τονίσει την ανάγκη της σεβασμού και διατήρησης της ιστορικής αρχιτεκτονικής μορφής του νησιού. Κοιτάξτε πόσα ιστορικά κτίρια ανακατασκευάστηκαν στο Βερολίνο. Κοιτάξτε πώς άλλες πανέμορφες πόλεις του εξωτερικού σέβονται την αρχιτεκτονική παράδοσή τους και τα ιστορικά κτίριά τους σαν κόρη οφθαλμού.
Το Παλιό Δημοτικό Θέατρο είναι το "σήμα κατατεθέν" της Κέρκυρας, ένα κτίριο "φάντασμα" του οποίου η νοσταλγική φωτογραφία είναι στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια και καταστήματα του νησιού. Το σύγχρονο Δημοτικό Θέατρο είναι ένα αρκετά λειτουργικό οικοδόμημα, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική παράδοση της Κέρκυρας. Αν είχε χτιστεί στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα, στην Καλαμάτα ή αλλού, κανείς δεν θα ασχολούνταν μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

kalispera sas! Eimai po thn athina kai psaxnontas kati sxetika me to theatro diavasa auta pou grafete. Sumfwnw apoluta me auta pou lete. Eimai ths apopshs oti kati tetoia kthria san ki auto pou katedafisthke apoteloun thn apoluth klironomia ths xwras mas! Ntroph pou to gkremiasan. Hthela na sas enhmerwsw oti auth th stigmh einai se ekseliksh o arxitektonikos diagwnismos pou ginetai gia to neo ktirio tou theatrou sas. Hdh etoimazontai na ktisoun ena neo theatro sth thesh autou pou uparxei....... ara einai duskolo na ksanaginei auto pou zhtate.